Jubilejní 50. ročník

BOHEMIA RALLY 2023

1. – 9. 7. 2023, MLADÁ BOLESLAV, CZE

Sobota 8. 7. 2023

VEDRO A DRAMATICKÉ SOUBOJE V PRVNÍ ETAPĚ BOHEMKY

Podle všech předpokladů a výsledků páteční superspeciálky v Sosnové začala dnešní etapa 50. ročníku Bohemia Rally Mladá Boleslav ve vysokém tempu. Před startem domácího šampionátu potěšily diváky dva speciály WRC, které startovaly v Poháru pořadatele. Bitva o další mistrovské body začala o něco později. Z prozatímního prvenství se po těsném souboji nakonec raduje Václav Pech, na druhém místě přenocuje Jan Kopecký a pomyslnou bednu uzavírá Dominik Stříteský.

Václav Pech zajel nejrychleji první průjezd nejdelším testem „Radostín“ a do závěrečné sekce vyrážel se ztrátou 0,1 sekundy na vedoucího Dominika Stříteského. V předposlední erzetě ho překonal a provizorní první místo udržel až do konce dnešního dne. „Jelo se nám hezky a jsem šťastný, že zatím vedeme, i když jen o kousíček. Zítra nás čekají velmi náročné zkoušky, ještě o něco těžší než ty dnešní. Hlavně bych nechtěl udělat nějakou jezdeckou chybu, protože se jede na hraně, a navíc má být ještě větší vedro než dnes,“ uvedl v cíli první etapy Václav Pech.

V poslední sobotní rychlostní zkoušce se na druhé místo posunul Jan Kopecký, který opět sváděl těsné souboje s Václavem Pechem, a tentokrát také s Dominikem Stříteským. „První etapa byla poměrně krátká, ty opravdové lesní erzety byly pouze čtyři, což mi přijde škoda, protože na severu jsou krásné pasáže, a i spojovací úseky mezi rychlostními zkouškami jsou nádherné. Teď odpoledne jsme se posunuli alespoň na druhé místo, což je fajn, ale nejsme úplně spokojeni s tím, jak funguje auto. Snažíme se dostat větší přilnavost na přední nápravu. Na odpoledne jsme změnili nějaké věci, které tomu pomohly, takže věříme, že tahle cesta bude správná,“ poznamenal v závěrečném servisu Jan Kopecký.

Dominik Stříteský vyhrál v pátek úvodní superspeciálku a na provizorním prvním místě se držel až do konce první dnešní sekce. V závěru dne se před něho prosadil nejprve Václav Pech a poté i Jan Kopecký. „Bylo to super, včera jsme vyhráli Sosnovou a dneska první město. Za Honzou jsme pouze čtyři vteřiny, všechno funguje jak má, takže jsme spokojeni. A zítra zkusíme zatáhnout,“ doplnil Dominik Stříteský.

Atraktivní podívanou připravily početnému zástupu diváků posádky Jan Dohnal – Ivo Vybíral a Jan Skála – Jiří Skořepa. Obě dvojice s krásnými speciály WRC neměly s těmito vozy před startem mnoho zkušeností a na umístění v první desítce absolutního pořadí by vsadil málokdo. Honza Dohnal s Fordem Fiesta WRC v Poháru pořadatele zvítězil a v absolutním pořadí by mu patřilo 4. místo. Jen o jednu příčku níže by skončil Jan Skála, který si s Citroënem C3 WRC porozuměl velice rychle a jednu rychlostní zkoušku dokonce vyhrál.

Závěrečná etapa 50. Bohemia Rally Mladá Boleslav odstartuje v neděli 9. července 2023 krátce před devátou hodinou rychlostní zkouškou Staroměstská. Posádky čeká ještě šest náročných testů.

Hlavní partneři

Omlouváme se, ale nepodařil se načíst obsah okna.

Nastavení soukromí

Google Translate