Jubilejní 50. ročník

BOHEMIA RALLY 2023

1. – 9. 7. 2023, MLADÁ BOLESLAV, CZE

Čtvrtek 29. 6. 2023

Kulatiny Bohemky nakonec ozdobí start dvou vozů WRC 2017!

Jubilejní 50. ročník Bohemia rally se nezadržitelně blíží a její pořadatelé přichází s další novinkou, která potěší především fanoušky rallysportu. Kromě již avizované účasti Jana Skály s extovárním Citroënem C3 WRC se totiž na erzetách Bohemky objeví také Jan Dohnal, a to s dalším exkluzivním vozem Ford Fiesta WRC.

V obou případech se jedná o vozy poslední specifikace WRC, které jak známo dle pravidel českého šampionátu nemohou zasáhnout do bojů o mistrovské body. To ale samozřejmě neznamená, že bychom se v podání posádek Jan Skála – Jiří Skořepa a Jan Dohnal – Ivo Vybíral neměli dočkat ostré závodní jízdy. Víc už k tomuto tématu prozradí samotní piloti těchto parádních aut.

„Znovu musím říct, že máme obrovskou radost, že se nám vůbec podařilo extovární Citroën C3 WRC na letošní Bohemku rally zajistit! O body sice nepojedeme, ale časy na erzetách se nám budou standardně měřit, takže na kochání krásami místní krajiny čas určitě nebude. Chceme jet rychle, ale zároveň tomuhle krásnému autu nemíníme ublížit. Spoluúčast na pojistce je větší, než jsou náklady na 2 závody s autem kategorie Rally2. Každopádně se budeme snažit jet tak, aby to všechny kolem trati bavilo!“ říká ke svému ojedinělému startu na našem území Jan Skála.

Účast Jana Dohnala byla dlouho dobu nejistá, nicméně i tento závodník nakonec dokázal start se špičkovou Fiestou WRC zajistit.

„Rád bych poděkoval pořadatelům Bohemia rally za podporu a za možnost na Bohemce Fiestu prohnat. I pro mě osobně je to velká odměna a jedinečná příležitost svézt se s tímto neskutečným autem na zdejších krásných erzetách. Realizovat tento start by nebylo možné bez podpory mých partnerů Ercesa, Enteria, Ventio, Tomos Praha a Mercator Group. V neposlední řadě bych rád poděkoval Víťovi Kratochvílovi a jeho Fullgasracing týmu. Všem vážně moc děkuji! Fanoušky rallysportu samozřejmě na letošní Rally Bohemia srdečně zveme, protože tato soutěž pokaždé nabídne výjimečné tratě a krásné sportovní zážitky,“ doplňuje Jan Dohnal.

Jak Citroën C3 WRC, tak Ford Fiesta WRC budou fanoušci moci sledovat už v pátek na Autodromu Sosnová, kde se jede divácká superspeciálka a poté následně na všech rychlostních zkouškách sobotní etapy.

Vše je tedy víceméně jasné a ti, kdo letošní Bohemia rally navštíví, se mohou těšit na dvě auta, se kterými ještě před nedávnem bojovaly ty nejlepší posádky o světové tituly. Jediné, co ještě jasné není, koho byste si přáli na trati vidět dříve? Bude to Citroën C3 WRC anebo Ford Fiesta WRC? Aby se nám oba Honzové ještě před samotnou soutěží nepoprali, rozhodli jsme se toto „složité“ rozhodnutí nechat na vás, na fanoušcích.

Jestli do tohoto rozhodování chcete zasáhnout i vy, tak navštivte facebookový profil Bohemia rally, kde je na to toto téma založená anketa.

https://www.facebook.com/rallybohemia

Bohemia rally 2023 letos slaví významné jubileum, tak si ho pojďme všichni společně náležitě užít!

Hlavní partneři

Omlouváme se, ale nepodařil se načíst obsah okna.

Nastavení soukromí

Google Translate