Jubilejní 50. ročník

BOHEMIA RALLY 2023

1. – 9. 7. 2023, MLADÁ BOLESLAV, CZE

Pátek 30. 6. 2023

JUBILEJNÍ BOHEMKA STARTUJE ZA TÝDEN, DOPROVODNÝ PROGRAM UŽ NYNÍ

Pouhý týden zbývá do startu jubilejního 50. ročníku Bohemia Rally Mladá Boleslav, ale bohatý doprovodný program začíná už v těchto dnech. Pořadatelé středočeské a severočeské soutěže připravili několikadenní pestrý program pro děti i dospělé. Vítaným zpestřením sportovní části podniku bude start dvou vozů WRC, v obou případech ve specifikaci z roku 2017. A v jednom z nich se mohou ti nejzapálenější fanoušci svést na místě spolujezdce v Sosnové.

Doprovodný program začne už první prázdninový víkend na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi.
„V rámci letošního výročí Bohemky se koná několik sekundárních akcí a soutěží. Například v sobotu prvního července mohou diváci sledovat krásné historické vozy Bohemia veteran a také souboje závodních vozů přímo na náměstí. V tomto případě to ale budou RC modely, pro které je připraveno několik rychlostních zkoušek. Myslím, že tohle si užijí nejen děti, ale i tatínkové,“ prozradil v úvodu ředitel Bohemia Rally Mladá Boleslav – Petr Pavlát a pokračuje: „Hned v neděli proběhne rovněž na Staroměstském náměstí dětský den Bohemia rally se spoustou zábavy pro malé i větší děti.”

Pár pracovních dní uteče jako voda a mezitím už budou posádky 50. ročníku Bohemia Rally Mladá Boleslav najíždět jednotlivé rychlostní zkoušky. První příležitost ke sledování závodních vozidel na trati budou mít diváci v pátek 7. července na testovací erzetě Loukov – Kruhy. Rovněž v pátek od 16:00 hodin proběhne na Autodromu v Sosnové slavnostní představení a defilé posádek a jejich vozů našeho domácího šampionátu historických vozidel. „Pak už se opravdu začne závodit, ale doprovodný program stále poběží. Hned vedle servisního parku na letišti v Hoškovicích proběhne v sobotu 8. července pouť a od 20:00 hodin koncert. Před jeho začátkem budou vyhlášeni vítězové Poháru pořadatele. Komu se nebude chtít přijet přímo do dějiště Bohemky, může sledovat v České televizi dva přímé přenosy z rally,“ uvedl závěrem Petr Pavlát.

Pátý podnik letošního PSG Mistrovství České republiky v rally se uskuteční v termínu od 7. – 9. července 2023, ale už v týdnu od 1. července bude probíhat bohatý doprovodný program.

Hlavní partneři

Omlouváme se, ale nepodařil se načíst obsah okna.

Nastavení soukromí

Google Translate