Jubilejní 50. ročník

BOHEMIA RALLY 2023

1. – 9. 7. 2023, MLADÁ BOLESLAV, CZE

Pondělí 26. 6. 2023

JUBILEJNÍ BOHEMKA S BOHATÝM SPORTOVNÍM PROGRAMEM

Už za necelé dva týdny odstartuje jubilejní padesátý ročník Bohemia Rally Mladá Boleslav. Pořadatelé tradiční středočeské a severočeské soutěže chystají pro posádky i fanoušky bohatý sportovní a doprovodný program. Velkým lákadlem bude například start Citroenu C3 WRC a také možnost svezení na místě spolujezdce během pátečního programu v Sosnové, a to v různých soutěžních speciálech. Vstupenky do areálu a servisní zóny jsou stále v prodeji.

Tradiční „Bohemku“ zná většina příznivců jako součást Mistrovství ČR v automobilových rally současných a historických vozidel. Soutěž má ale několik dalších částí, které určitě stojí za zmínku.
„Hlavní je pochopitelně náš domácí šampionát v rally. Padesát let je dlouhá tradice, takže máme na co navazovat. Původně se naše soutěž jmenovala Rallye Škoda a vždy patřila mezi tradiční a uznávané závody. Na tratích se pravidelně proháněly špičkové české i zahraniční posádky,“ vysvětluje hlavní organizátor a ředitel soutěže Petr Pavlát a pokračuje: „Novodobá historie Bohemky přinesla nejen změnu názvu, ale také několik sekundárních soutěží. Například Rally Legend je vypsána pro všechny vozy, které nelze zařadit do současných ani historických kategorií. Aby tyto speciály nestály pouze v garážích a muzeích, mohou se představit na tratích rally formou demonstračních jízd bez měření času. Příznivce elektrických vozidel bude určitě zajímat Bohemia Eco Energy Regularity, která je letos součástí Phoenix Contact České Trophy v ecoRally. Tato soutěž je rozdělena do tří kategorií, kromě jízdy pravidelnosti také pohár ve spotřebě a hodnocení značek.“

To ale není zdaleka vše. Nedílnou součástí padesátého výročí Rally Bohemia Mladá Boleslav je také Bohemia E-Sport Virtual Rally, Bohemia Veteran Mladá Boleslav a závody RC modelů. „Hlavní myšlenkou bylo naplno využít termín hlavní soutěže tak, aby si na své přišla širší motoristická veřejnost. Takže Bohemku si mohou vyzkoušet také příznivci dnes tak populární online rally, konkrétně rychlostní zkoušku Zvířetice, Šumburk a Krásná. Majitelé veteránů vyvětrají svoje skvosty na legendárních tratích Bohemia Rally a Rallye Škoda, pochopitelně ne na čas, ale během jízdy budou posádky plnit různé úkoly. A na Staroměstském náměstí proběhne v sobotu 1. července osm až deset rychlostních zkoušek RC modelů, jako součást českého šampionátu,“ doplňuje Petr Pavlát.

Pátý podnik letošního PSG Mistrovství České republiky v rally se uskuteční v termínu od 7. – 9. července 2023, ale už v týdnu od 1. července bude probíhat bohatý doprovodný program.

Hlavní partneři

Omlouváme se, ale nepodařil se načíst obsah okna.

Nastavení soukromí

Google Translate