Jubilejní 50. ročník

BOHEMIA RALLY 2023

1. – 9. 7. 2023, MLADÁ BOLESLAV, CZE

Pátek 7. 7. 2023

DO SOSNOVÉ PŘIŠLO I PŘES HORKO VELKÉ MNOŽSTVÍ DIVÁKŮ

Celé páteční odpoledne probíhal na Autodromu v Sosnové doprovodný program 50. ročníku Bohemia Rally Mladá Boleslav a v podvečer odstartovala úvodní superspeciální rychlostní zkouška. Fanoušci přicházeli do areálu už od dvanácté hodiny a v průběhu odpoledne byly svahy i divácké tribuny téměř plné. Nejdříve se divákům představily Legendy, po kterých následovaly posádky domácího šampionátu historických a současných vozidel a program vygradoval průjezdem dvou speciálů WRC.

Vysoké letní teploty diváky neodradily a naprostá většina zůstala v Sosnové až do večerní devatenácté hodiny, kdy na trať vyrazil Jan Skála s Citroënem C3 WRC, následovaný Janem Dohnalem s Fordem Focus WRC. Tyto dva speciály soutěží pouze v Poháru pořadatele a před nimi bojovala o nejrychlejší čas první erzety špička našeho domácího šampionátu. „Tomu ale předcházel doprovodný program, během kterého mohli diváci sledovat představení účastníků mistrovství republiky historických vozů a také se svézt na místě spolujezdce. Ti nejzapálenější fanoušci si zakoupili svezení v několika historických i současných speciálech a podle jejich výrazů ve tváři soudím, že si to opravdu užili. Zejména v Audi S1 a v Citroënu WRC. Jsem rád, že přišlo tolik lidí a myslím, že i během celého víkendu bude návštěvnost padesátého ročníku Bohemky vysoká,“ nechal se slyšet ředitel Bohemia Rally, Petr Pavlát.

Úvodní okruhovou superspeciální rychlostní zkoušku vyhrál Dominik Stříteský o 1,7 vteřiny před Václavem Pechem. Třetí místo obsadil Jan Kopecký, který ztratil na druhého Pecha 1,1 sekundy. Zítřejší den tedy slibuje opět velmi vyrovnané souboje. Úvodní rychlostní zkouška „Městská“ startuje v 10:07 hodin a bude vysílána živě v České televizi.

Hlavní partneři

Omlouváme se, ale nepodařil se načíst obsah okna.

Nastavení soukromí

Google Translate