Jubilejní 50. ročník

BOHEMIA RALLY 2023

1. – 9. 7. 2023, MLADÁ BOLESLAV, CZE

Čtvrtek 30. 3. 2023

BOHEMIA VETERAN RALLY MLADÁ BOLESLAV BUDE OPĚT POMÁHAT

Spanilá jízda veteránů je už tradičně součástí Bohemia rally Mladá Boleslav. Pořadatelé podniku myslí i na dobročinné akce. V rámci loňského ročníku proběhla například beseda se známým motoristickým komentátorem Martinem Strakou a výtěžek ze vstupného věnoval pořadatel Domovu dětí na Výstavišti.

V podobném duchu se ponese i letošní jubilejní ročník „Bohemky“. I když je to už jedenáct let, nikdo z fanoušků, jezdců a přátel nezapomíná na skvělého parťáka, kamaráda a jednoho z předních spolujezdců – Bohuslava Ceplechu, který tragicky zahynul na rychlostní zkoušce nedaleko Turnova. „Bohouše Ceplechu si budeme navždy pamatovat jako usměvavého a přátelského chlapa. V rámci Bohemia Veteran rally Mladá Boleslav budou mít posádky možnost připomenout si svého kolegu průjezdem kolem místa osudné události a mohou přispět jeho rodině zakoupením sluníčka. Při online registraci bude možnost zaškrtnout políčko s vyšším startovným. Rozdíl mezi normálním a zvýšeným startovným bude v plné hodnotě a transparentně převeden na účet rodiny Bohuslava Ceplechy. Posádky, které tak učiní, si z administrativní přejímky odnesou známou nálepku, kterou určitě nemusíme fanouškům rally představovat,“ vysvětlil Lukáš Strouhal – ředitel soutěže.

V rámci soutěže Bohemia Veteran Rally Mladá Boleslav pojedou posádky mimo jiné takzvaný uzavřený úsek zkoušky stálosti výkonu, jinými slovy zkoušku pravidelnosti. Na této trati nepůjde o rychlost ale o přesnost a přiblížení se stanovené průměrné rychlosti. Tento test bude pojmenován „ZKZO-CEPLECHA 2012“ a v itineráři bude Bohuslavovi Ceplechovi věnována strana, která přiblíží jeho úspěchy v rally.

Registrace do soutěže budou spuštěny 1.4. 2023 ve 12:00 na stránkách Rally Bohemia v sekci veterán.
https://www.rallybohemia.cz/2023/cs/Veteran/Oficialni-vyveska/
Start soutěže bude stejně jako v minulém roce umístěn na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi a první posádky přejedou přes rampu v sobotu 1.7. 2023 v 9:30hod.
(Jan Koudelka)

Hlavní partneři

Omlouváme se, ale nepodařil se načíst obsah okna.

Nastavení soukromí

Google Translate