Jubilejní 50. ročník

1. – 9. 7. 2023, MLADÁ BOLESLAV, CZE

Pondělí 22. 5. 2023

BOHEMIA ECO ENERGY REGULARITY

Po několika letech se Bohemia ECO energy Regularity vrací do českého seriálu PHOENIX CONTACT Česká Trophy v ecoRally. Tím se stává letošním třetím podnikem, který se do konečného hodnocení tohoto šampionátu započítává, protože Valašská regularity rally byla zrušena. Bohemia ECO energy Regularity je už několik let tradiční součástí Bohemia Rally Mladá Boleslav a je potěšitelné, že je opět zařazena do české trofeje ecoRally.

Hodnocení této disciplíny je rozděleno na kategorii jezdci, pohár ve spotřebě a hodnocení značek. Pořadatelé Bohemia ECO energy Regularity doplnili uvedené kategorie o samostatně hodnocenou zkoušku v Sosnové, která se do celkových výsledků nezapočítává, ale je vítaným zpestřením pro startující posádky.

„Jsme rádi, že se Bohemia ECO energy Regularity vrací do Phoenix Contact České Trophy v ecoRally, a to především kvůli krásným a náročným tratím, které vedou po historických trasách Rally Škoda a Bohemia Rally. Čeká nás celkem třináct zkoušek o délce v součtu 240 kilometrů včetně noční sekce. S přejezdy najedeme téměř 480 kilometrů. Vyvrcholením podniku bude více než padesátikilometrová závěrečná zkouška, která prověří umění všech posádek a může rozhodnout o výsledcích celé soutěže. V každém případě se na Bohemku moc těšíme,“ nechal se slyšet pravidelný účastník a aktuálně vedoucí jezdec seriálu Michal Žďárský, který se letos chystá už na svůj pátý ročník této tradiční soutěže.

Parc fermé s nabíjecími stanicemi od technologického partnera, společnosti Phoenix Contact, bude umístěno přímo na Náměstí Dr. Edvarda Beneše v Liberci, kde si mohou návštěvníci všechna soutěžní auta v klidu prohlédnout. „Součástí Bohemia Eco energy Regularity bude také velice atraktivní kategorie VIP. Ta je určena známým osobnostem, které usednou za volant moderních vozů s elektrickým pohonem a vyzkouší si na vlastní kůži nástrahy jízd pravidelnosti s velmi přesným měřením. Bonusem pro startující posádky je nízké startovné, které jsme mohli ponechat na minimální úrovni díky velké podpoře Libereckého kraje,“ doplnil Petr Pavlát, ředitel a hlavní organizátor všech částí Bohemia Rally Mladá Boleslav.

Bohemia ECO energy Regularity je rozdělena do tří etap a odstartuje v pátek 7. července 2023 v 19:00 hodin v České Lípě. Na cílovou rampu do Mladé Boleslavi posádky dorazí v neděli 9. července 2023 okolo 13:00 hodin.

Hlavní partneři

Omlouváme se, ale nepodařil se načíst obsah okna.

Nastavení soukromí

Google Translate