Jubilejní 50. ročník

BOHEMIA RALLY 2023

1. – 9. 7. 2023, MLADÁ BOLESLAV, CZE

Čtvrtek 13. 7. 2023

Bohemia ECO energy Regularity 2023 zná své vítěze

Během druhého červencového týdne proběhl v rámci jubilejního 50. ročníku Bohemia Rally Mladá Boleslav také 6. ročník závodu Bohemia ECO energy Regularity 2023. Jedná se o závod vozidel s alternativními typy pohonu v jízdě pravidelnosti, který se konal v rámci šampionátu PHOENIX CONTACT Česká trophy v ecoRally.

Do závodu se přihlásilo celkem 20 posádek elektrických a hybridních automobilů. Po páteční administrativní a technické přejímce konané na autodromu v Sosnové se postavilo na start v České Lípě 18 posádek. Po slavnostním zahájení na náměstí T. G. Masaryka posádky prověřil okruhový test na autodromu, ve kterém si mimořádně vyzkoušely jízdu na čas. Vítězem této show, ve které elektromobily ukázaly svou rychlost, se stala posádka se startovním číslem 11 Filip a František Blahoutovi s vozidlem Tesla Model Y Long Range. Následně posádky vyrazily do první sekce závodu, ve které na ně čekaly tři zkoušky pravidelnosti, jež byly součástí celkového hodnocení závodu. Páteční etapa byla pro většinu závodníků náročná, jelikož se její část jela za tmy. Etapa byla ukončena v Liberci na náměstí Dr. E. Beneše, kam dorazila průběžně vedoucí posádka s číslem 1 Dittrich Lukáš / Bělský Adam s vozem Peugeot e-208. Toto náměstí bylo parkovací a zároveň nabíjecí stanicí elektromobilů po celý závodní víkend. V sobotu dopoledne závodníky čekala druhá sekce s dalšími třemi měřenými úseky. Tyto úseky vedly po bývalých tratích rychlostních zkoušek Rally Bohemia. Po dopolední části se do čela hodnocení dostala posádka s číslem 6 Huňáček Pavel / Formánek Vojtěch s vozidlem Hyundai Kona Electric. Po zdárném zvládnutí dopolední sekce posádky zaparkovaly a dobily své elektromobily v uzavřeném parkovišti. Jelikož celý víkend provázely vysoké teploty, doplnily posádky během polední pauzy nejen baterie svých vozidel. Dvě ze tří odpoledních zkoušek pravidelnosti byly zpestřeny tím, že probíhaly na uzavřených úsecích tratě Rally Bohemia Mladá Boleslav. To znamenalo vyšší rychlostní průměry a tak se posádky na trati opravdu nenudily. Po odpolední části se do vedení dostala posádka s číslem 4 Kryštof a Nikola Hájkovi s vozidlem Peugeot e-208. V neděli čekala závodníky poslední sekce, ve které se mohli těšit opět na tři zkoušky pravidelnosti. Finální etapa je dovedla až do cíle na náměstí v Mladé Boleslavi. Tam na všechny posádky, které během závodu úspěšně zdolaly přes 470 km, čekalo závěrečné přejetí rampy a slavnostní vyhlášení celkových výsledků. Díky posádce číslo 17 Markéta a Miroslav Nekolný si celkový vítězové Žďárský Michal / Nábělek Jakub odvezli nejen poháry, ale také poukázku na školu čepování piva do restaurace Červený Jelen.

Vítězové letošního ročníku Bohemia energy Regularity v jednotlivých kategoriích jsou:

PHOENIX CONTACT Česká trophy v ecoRally
1. Žďárský Michal / Nábělek Jakub (Hyundai Kona Electric)
2. Hájek Kryštof / Hájková Nikola (Peugeot e-208)
3. Hunčovský Ondřej / Hunčovská Tereza (Tesla Model X Performance)

PHOENIX CONTACT pohár ve spotřebě v ecoRally
1. Lavička Tomáš / Tůmová Kamila (Škoda CITIGOe iV)
2. Žďárský Michal / Nábělek Jakub (Hyundai Kona Electric)
3. Huňáček Pavel / Formánek Vojtěch (Hyundai Kona Electic)

Česká trophy značek v ecoRally
1. Hyundai
2. Peugeot
3. Tesla

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem účastníkům závodu. Dále dobrovolníkům i organizátorům, kteří se podíleli na průběhu soutěže. V neposlední řadě všem našim sponzorům a partnerům, především Libereckému a Středočeskému kraji a městu Mladá Boleslav, díky kterým jsme mohli tuto akci uspořádat. Pořadatelská vozidla nám zapůjčila automobilka Škoda Auto, mezi nimiž byl i elektromobil Škoda Enyaq, za což velice děkujeme.

Hlavní partneři

Omlouváme se, ale nepodařil se načíst obsah okna.

Nastavení soukromí

Google Translate