Jubilejní 50. ročník

BOHEMIA RALLY 2023

1. – 9. 7. 2023, MLADÁ BOLESLAV, CZE

Škoda eRally Cup na vlastní kůži pro všechny návštěvníky Bohemky!

Značkový esportový seriál Škoda eRally Cup, dlouhodobě podporovaný mladoboleslavskou automobilkou, se již pevně usadil na české simracingové scéně. Pocity pilotů virtuálních rally speciálů si nyní mohou vyzkoušet i návštěvníci Bohemia Rally 2023. V divácké Škoda Fan zóně na Komenského náměstí v Mladé Boleslavi je pro ně v sobotu a v neděli připravena hned čtveřice špičkových simulátorů Škoda RallySim.

Virtuální rally, to není jenom zábava – tohle je i adrenalinový sport. Důkazem je nedávné finále prvního letošního turnaje Škoda eRally Cup, které se jelo v pražské PLAYzone areně. K němu se sjela osmička nejúspěšnějších z kvalifikační online části. Zastoupeni v ní byli zkušení matadoři i nadějní mladíci. Zlato bral nakonec teprve patnáctiletý Michal Wolf! Znovu se tak ukázalo, jak ošidné je tipovat favority. Živý event před zraky diváků i televizních kamer je něco jiného než závodění v pohodlí domova, kde mají hráči svůj klid.

Nervozita se tentokrát kombinovala s náročnými podmínkami 8 rychlostních zkoušek Španělské rally, které se na virtuálních speciálech Škoda Fabia WRC jely na suchu i na mokru, a za světla i za tmy. Od začátku zazářil mladý, teprve 15letý nováček Michal Wolf. Syn vítěze loňského ročníku Škoda eRally Cupu Milana Wolfa se předvedl ve skvělé fazóně a nedával zkušenějším soupeřům včetně svého otce šanci. Favorizovaný vítěz kvalifikační online části Jan Hujíček, jinak též člen ambiciózního esportového týmu Tomáš Enge SIM Racing, se od začátku držel na medailových pozicích. Po třetí erzetě se dokonce vyšvihl do čela. Jenže ta čtvrtá se mu úplně nepovedla, klesl na 3. místo a tam také soutěž dokončil. Michal Wolf překvapivě udržel nervy na uzdě, pokračoval ve skvělých výkonech a zaslouženě si dojel pro vítězství.
Zdá se, že o nejmladším z rodinného klanu Wolfů v budoucnu ještě uslyšíme! Vzhledem k nízkému věku však patnáctiletý Michal Wolf nebude moci naplno využít hlavní výhru – bezplatnou dvouměsíční zápůjčku elektromobilu Škoda Enyaq RS. Bezplatná je i možnost osobně si vyzkoušet špičkové simulátory Škoda RallySim. Ty budou během „Bohemky“ pro všechny fanoušky připraveny v zázemí divácké Škoda Fan zóny, která bude v sobotu a v neděli otevřena v Mladé Boleslavi na Komenského náměstí.

Co je to Škoda eRally Cup?

  • Český seriál turnajů virtuálních rally podporovaných značkou Škoda Auto.
  • Letos se jede již třetí ročník, Škoda eRally Cup patří mezi nejznámější erally projekty.
  • Soutěže seriálu využívají hru DIRT Rally 2.0, pro kterou Škoda Auto poskytuje licenci na soutěžní speciály Škoda Fabia Rally2 a Škoda Fabia WRC.
  • Škoda eRally Cup je dostupná na všech současných herních platformách, tedy Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4 a PC.
  • Každý turnaj je rozdělený na kvalifikační on-line část (hráči hrají z domova) a finálový off-line event, kde se proti sobě ve stejném čase a na jednom místě utká 8 nejrychlejších hráčů z kvalifikace.
  • Na off-line eventech se závodí na identických rally simulátorech Škoda RallySim.
  • Vyrovnané podmínky zajišťuje povinné identické nastavení set-upu hry, kdy mají všichni hráči nastavený stejný stupeň poškození vozu, stejný pohled z kabiny na trať a stejnou degradaci povrchu.
  • Vybraných turnajů se účastní i piloti reálných rally, například jezdci Škoda dealerských týmů Adam Březík nebo Dominik Stříteský.

Hlavní partneři

Omlouváme se, ale nepodařil se načíst obsah okna.

Nastavení soukromí

Google Translate