Jubilejní 50. ročník

BOHEMIA RALLY 2023

1. – 9. 7. 2023, MLADÁ BOLESLAV, CZE

Cyklovýlet:
jižní okruh Mladoboleslavskem

Jste zkušený cyklista, který se kilometrů rozhodně nezalekne? Vezměte si s sebou do Mladé Boleslavi kolo a dopřejte si vyjížďku, při které poznáte krásy kaje na jih od města.

Krajina jižně od Mladé Boleslavi skrývá mnoho zajímavých cílů v podobě technických památek, zámků i moderně pojatých muzeí. Od hlavního nádraží v Mladé Boleslavi na jihozápadním okraji města pojedete po cyklotrase 17 (Greenway Jizera) podél Jizery s možností odbočky do Leteckého muzea Metoděje Vlacha, přes Krnsko (152 m dlouhý a 27 m vysoký železobetonový viadukt) do Hrušova, kde se od řeky vzdálíte a přes Horky nad Jizerou a Dražice (nevýrazná zřícenina hradu) dorazíte do Benátek nad Jizerou (městečko s renesančním zámkem, kde se nachází Muzeum Benátecka, Muzeum hraček, informační centrum). Napojíte se na cyklotrasu 8149 (cestou golfové hřiště), z Lipníku pokračujete bez značení rovně do Čachovic a dále po cyklostezce Taxis k zámku Loučeň (prohlídkové okruhy, ubytování, restaurace, v parku Labyrintárium, programy pro děti).

Bez značení se držte směru na Mcely a na konci chatové osady odbočte na lesní asfaltku vlevo k Dobré Vodě (studánka, rybníček). Tady se k vám přidá červená značka, která vás dovede do Jabkenic (Památník Bedřicha Smetany, kostel s mohutnou dřevěnou zvonicí) a dále přes Pěčice do Dobrovic (moderně pojatá Dobrovická muzea – cukrovarnictví, lihovarnictví, řepařství, exkurze do cukrovaru). Za náměstím a radnicí odbočte vlevo a Václavskou ulicí jeďte ven z městečka. V Sýčině se napojte na cyklotrasu 8235 a přes Nepřevázku a přírodní park Chlum dojedete k cyklostezce podél silnice s cyklotrasou 143, po níž se dostanete údolím Klenice zpět k nádraží v Mladé Boleslavi, jejíž centrum je vpravo nad vámi.

Hlavní partneři

Omlouváme se, ale nepodařil se načíst obsah okna.

Nastavení soukromí

Google Translate