BOHEMIA RALLY 2022

1. – 10. 7. 2022, MLADÁ BOLESLAV, CZE

Pátek 8. 7. 2022

OHLASY PŘED STARTEM

Krátce před startem letošního ročníku Bohemia Rally Mladá Boleslav jsou posádky připraveny vyrazit na úvodní rychlostní zkoušku Škoda Fabia RS Rally2 Sosnová, která se letos započítává do celkového hodnocení podniku. Závodit se tedy bude už na Autodromu v Sosnové a vy můžete vše sledovat živě na webu Bohemia live

Fanoušky kolem tratí naladí do správné atmosféry Andreas Mikkelsen, jako předjezdec s novou generací závodní Fabie RS Rally2. Hned po něm vyrazí na trať Jan Kopecký s Janem Hlouškem z Agrotec Škoda Rally Teamu. „V sobotní etapě nejsou žádné velké změny, čekají nás nádherné rychlostní zkoušky v okolí Malé Skály, Železného Brodu a Turnova. V neděli navážeme krásnou Staroměstskou, kterou dobře známe a na které je vždy skvělá atmosféra. Nový test Zvířetice je charakterově pěkný, ale spíše na šotolinové auto. Asfaltové nastavení na to nebude úplně ideální a mám trochu obavy o pneumatiky nebo i ráfky,“ řekl krátce Jan Kopecký.

Na druhém místě v průběžném pořadí Sonax MČR se drží posádka Mareš – Bucha, startující za Laureta Auto Škoda Team. „Čeká nás krásný, náročný a určitě velmi rychlý závod. Uvidíme, jaké bude počasí, ale erzety jsou jako vždy parádní. Nevím, jak ostatní hodnotí nový test Zvířetice, ale mně se moc líbí. Bude to pochopitelně celkem dost uskákané, není to tak hladká šotolina jako například v Hustopečích, ale v každém případě se můžeme těšit na zajímavou trať,“ prohlásil domácí Filip Mareš.

I když letos nejede o titul, s Honzou Kopeckým svádí velkolepé souboje Václav Pech. Společně s Petrem Uhlem a Fordem Focus RS WRC jsou rovněž velkými aspiranty na vítězství. „Jsme na Bohemce, kde se nám líbí především rychlostní zkoušky včetně nových šotolinových Zvířetic. Samozřejmě jet na šotolině s asfaltovým autem není ten správný požitek, ale pro diváky to bude určitě velmi atraktivní podívaná. Uvidíme, jak rychle tam pojedou soupeři. Nevíme, co od nich můžeme čekat a bude zajímavé, jaké tempo nastaví. Zvířetice můžou klidně rozhodovat. Honza i Filip mají na šotolině odjeto více, ale moc se na to těším,“ prohlásil Václav Pech.

Barvy ACA Škoda Vančík Motorsport hájí Dominik Stříteský, který si na Bohemce před rokem odbyl premiéru v továrním týmu Škoda motorsport. „Myslím si, že může rozhodovat nedělní nový test s velkým podílem šotoliny. Ale stejně zásadně může do výsledků promluvit i počasí. Na shakedownu jsme vyzkoušeli vše potřebné a uvidíme, jak nám to půjde na první erzetě v Sosnové. Těšíme se,“ řekl Dominik Stříteský.

Aleš Jirásek letos zažívá soutěžní premiéru a každá rychlostní zkouška je tak pro něho nová. Bohemku má za humny, takže je to jeho domácí závod. „Pro mě je to na první pohled lepší v tom, že se oproti předchozím podnikům tolik nestřídají povrchy. Na asfaltu jsem si přeci jen jistější. Ale na druhou stranu jsou tady zrádné úseky, které hodně kloužou a pokaždé jinak. Já stále bohužel nemám tolik zkušeností, tak se budu snažit najít rozumné tempo a Bohemku si užít, protože tratě jsou tady opravdu krásné,“ poznamenal Aleš Jirásek.

Unikátní vůz Peugeot 306 Maxi přivezl do Boleslavi Jan Dohnal. „Těšíme se na Bohemku, rychlostní zkoušky jsou nádherné a mají většinou technický charakter, což nám vyhovuje. Doufám, že bude sucho, abychom měli tu správnou trakci. Náš Peugeot má nový motor, jinak je to stejný vůz, se kterým jsme startovali před necelým rokem v Pačejově,“ doplnil Jan Dohnal.

Hlavní partneři

Omlouváme se, ale nepodařil se načíst obsah okna.

Nastavení soukromí

Google Translate