BOHEMIA RALLY 2022

1. – 10. 7. 2022, MLADÁ BOLESLAV, CZE

Středa 20. 7. 2022

BOHEMIA RALLY MLADÁ BOLESLAV MÁ SEDM VÍTĚZŮ

Jednoznačným novodobým králem Bohemia Rally Mladá Boleslav je bezesporu Jan Kopecký. Na letošním ročníku populární soutěže dosáhl už desátého absolutního vítězství. Vítězů však bylo mnohem více. Pořadatel Bohemky vypsal v rámci podniku celkem sedm samostatných soutěží, což je unikátní počin nejen v České republice.

Mistrovství ČR v automobilových soutěžích současných vozidel bylo hlavním pilířem celotýdenního programu podniku. Tradice „Bohemky“ se datuje už od roku 1974, středočeská soutěž patří mezi stěžejní podniky domácího šampionátu. O dramatický průběh letošního ročníku se postaral především průběh druhé etapy. Začínalo se od nuly, protože Václav Pech přeskočil v závěrečném testu první etapy Jana Kopeckého a dostal se do těsného vedení s minimálním náskokem 0,7 sekundy. Z tohoto duelu bohužel rychle sešlo, protože technická závada vyřadila vedoucího Pecha hned v úvodní erzetě závěrečného dne. Jan Kopecký by mohl být celkem v klidu, kdyby ovšem do první sekce nezvolil úplně nevhodné pneumatiky. To ho stálo téměř půlminutu a propadl se za Filipa Mareše, který měl rázem velké šance na vítězství. Rozhodoval tedy až samotný závěr soutěže, a především poslední rychlostní zkouška. Jan Kopecký zatáhl a na dvou testech ukrojil z Marešova náskoku šest vteřin. Do závěrečného průjezdu Zvířeticemi vyrážel Filip Mareš s náskokem 2,5 sekundy, ale pak přišel šok v podobě technické závady, po které musela domácí posádka odstoupit. Vítězství tak připadlo Janu Kopeckému, druhým v cíli byl Simon Wagner, který ovšem nebodoval do českého šampionátu. Na třetí pozici se posunul Dominik Stříteský s Jiřím Hovorkou.

ABSOLUTNÍ POŘADÍ MČR
1. místo Jan Kopecký – Jan Hloušek (Agrotec Škoda Rally Team, Škoda Fabia Rally2 Evo)
2. místo Dominik Stříteský – Jiří Hovorka (ACA Škoda Vančík Motorsport, Škoda Fabia R5)
3. místo Petr Semerád – Danny Persein (Semerád Petr – Škoda Fabia Rally2 Evo)

Mistrovství ČR v automobilových soutěžích historických vozidel je už několik let tradiční součástí Bohemia Rally Mladá Boleslav. Dramatické průjezdy historických vozidel na tratích soutěže se těší stále větší přízni diváků.

ABSOLUTNÍ POŘADÍ MČR HA
1. místo Miroslav Janota – Petr Novák (Opel Kadett Coupe)
2. místo Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel (Rover 220 Gti)
3. místo Jan Frei – Roman Maryška (Škoda 130 LR)

Bohemia Group B Mladá Boleslav. Demonstrační jízdy historických soutěžních vozidel bez měření času. Takže v této skupině je vítězem každá posádka, která se dostala až do cíle soutěže. A diváci mohli obdivovat zajímavé a legendární vozy přímo na rychlostních zkouškách.

Bohemia Eco Energy Regularity. Mezinárodní pohár pořadatele s oficiálním názvem ČeskoSlovenská trofej elektromobility. Nejsou to typické závody, ale jízda pravidelnosti po krásných silničkách kraje Bohemia Rally.

HODNOCENÍ ZNAČEK
1. místo PEUGEOT
2. místo HYUNDAI
3. místo KIA

ABSOLUTNÍ POŘADÍ
1. místo Lukáš Dittrich – Miloš Dittrich (Peugeot e-208)
2. místo Kryštof Hájek – Nikola Procházková (Peugeot e-208 GT)
3. místo Michal Žďárský – Jakub Nábělek (Hyundai Kona Electric)

Bohemia Veteran Mladá Boleslav. Závod veteránů, kde nerozhoduje čas, ale správné projetí trasy podle šipkového itineráře. Vyhrává posádka s nejnižším počtem trestných bodů. Veterány a jejich posádky zavedl itinerář na legendární tratě Rally Bohemia a Rally Škoda.

ABSOLUTNÍ POŘADÍ
1. místo Karel Vodochodský – Martin Kavalec (Opel Corsa A)
2. místo Jan Mulač – Ivana Mulačová (Porsche 924 Cabrio)
3. místo Jiří Jech – Kateřina Winterová (VW Buggy Desert)

RC Rally Mladá Boleslav. Společné klání RC šampionátů Czech Rally Championship, Safari Cup a Cirus Cup. Závod probíhal v sobotu na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi. Závodilo se celý den v několika kategoriích.

ABSOLUTNÍ POŘADÍ
1. místo Martin Čejchan (RC Rally Racing Team)
2. místo Marek Střihavka (RC Benátky Team)
3. místo Tomáš Lysák (RC Samohýl Škoda Team)

Bohemia E-sport Virtual Rally. Poslední součást Bohemky byla virtuální. Odvětví e-sportu prodělalo obrovský vzestup během pandemického období. E-Bohemka se jela na oblíbené platformě RBR, která je díky českým vývojářům na maximu svých možností.

1. místo Štěpán Paulat (Ford Focus WRC)
2. místo Lukáš Valenta (Škoda Fabia WRC)
3. místo Matyáš Douša (Škoda Fabia R5)

Sportovní náplň podniku doplnil ještě Bohemia Rally dětský den, který probíhal v neděli od 14:00 do 18:00 hodin na Staroměstském náměstí. Věříme, že si v tomto širokém spektru každý z vás vybral svojí oblíbenou soutěž. Děkujeme za přízeň a těšíme se na další ročník Bohemia Rally Mladá Boleslav a všech jejich derivátů.

Hlavní partneři

Omlouváme se, ale nepodařil se načíst obsah okna.

Nastavení soukromí

Google Translate