BOHEMIA RALLY 2022

1. – 10. 7. 2022, MLADÁ BOLESLAV, CZE

Středa 6. 7. 2022

Modely okořeněné sportem

U vozů ŠKODA se vedle tradičních výbavových stupňů setkáváme i se speciálními výbavami. Sportovní nádech přinášejí oblíbená provedení Monte Carlo.

Tento specifický výbavový stupeň nabízí sportovní pojetí a přitom zachovává praktičnost vozů ŠKODA. Modely Monte Carlo se tedy neženou za extrémními jízdními výkony, ale soustředí se na budování příjemné sportovní atmosféry a zachování jízdního i uživatelského komfortu. V tomto provedení si lze momentálně pořídit vozy SCALA, KAMIQ a nejnověji také čtvrtou generaci modelu FABIA. Právě FABIA Monte Carlo je v novodobé historii značky tradičním modelem se sportovním nádechem, součástí výrobního programu je už od roku 2011. Modely Monte Carlo jsou k dispozici s mnoha motorizacemi. FABIA, SCALA i KAMIQ mají u sportovního výbavového stupně za základ nabídky oblíbený motor 1,0 TSI, ale to pravé divadlo rozehraje velmi potentní agregát 1,5 TSI.

Se stupněm Monte Carlo se vedle řady dynamických designových detailů, parádních barev a jedinečných materiálů pojí i špičková výbava. V ní najdeme například automatickou klimatizaci, kožený multifunkční volant plus další kožené prvky, stejně jako množství bezpečnostních a asistenčních systémů. U modelu FABIA jsou součástí výbavy například i Bi-LED přední světlomety a mlhové světlomety, kryty pedálů ve vzhledu nerezové oceli, ambientní LED osvětlení interiéru, až devět airbagů a na přání virtuální kokpit s novým sportovnějším designem režimů zobrazení. Nechybí ani asistenční balíček Travel Assist pro částečně automatizovanou jízdu nebo automatické parkování. FABIA Monte Carlo i další modely sportovně laděné rodiny vozů ŠKODA přináší skvělé zážitky nejen po stránce estetické, ale také příjemnou jízdu a moderní technologie.

A jak to všechno začalo? Označení Monte Carlo je pro mladoboleslavskou automobilku tradiční, na jejích vozech se objevuje už 86 let. Na jaře roku 1936 oslavila ŠKODA modelem POPULAR Monte Carlo úspěch v prestižní rallye téhož jména. Tehdejší úspěch posádky Pohl–Hausman nejenže potvrdil kvality vozů ŠKODA, ale dále zvýraznil nadšení značky pro motoristický sport, které trvá dodnes. Z tohoto nadšení se zrodil i nejnovější soutěžní speciál ŠKODA FABIA RS Rally2, která si právě na naší soutěži odbývá světovou premiéru, kdy se představí v roli vozu předjezdce s Andreasem Mikkelsenem za volantem.

Hlavní partneři

Omlouváme se, ale nepodařil se načíst obsah okna.

Nastavení soukromí

Google Translate