Informace pro obecní zpravodaje

40_Rally_Bohemia_TI_0340. Rally Bohemia, jako nejvýznamnější sportovní akce v regionu, přiláká do oblasti Mladoboleslavska, Jablonecka a Liberecka množství diváků a návštěvníků soutěže. Ovlivní ale také množství obcí a osob kolem tratí rychlostních zkoušek.

40. Rally Bohemia odstartuje v Mladé Boleslavi ve dnech 12. až 14. července 2013 jako závod FIA Evropského poháru s nejvyšším koeficientem 10 a současně i Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. Na tratích rychlostních zkoušek se představí kompletní domácí špička rally, kterou rozšíří i někteří zahraniční jezdci a také členové továrního týmu Škoda Motorsport. Za hlavním polem soutěžních vozů budou moci občané dotčených obcí a diváci sledovat i pole označené jako Rally Bohemia Legend, kde bude možné spatřit soutěžní vozy a jezdce nedávné minulosti s historickými vozy.

Na organizaci 40. Rally Bohemia se podílí více než 1500 osob a organizátoři rally mají všechna povolení zúčastněných obcí, Policie ČR a dalších orgánů včetně národní sportovní autority Autoklubu ČR. Generálním partnerem rally je společnost Škoda Auto, a.s.

Špičkové soutěžní posádky přijede v době konání rally sledovat několik desítek tisíc diváků, kteří jsou nezanedbatelným ekonomickým přínosem pro region, kde se ubytují, stravují se a využívají dalších služeb. Jubilejní 40. Rally Bohemia ale zasáhne do běžného víkendového života obcí na trati rychlostních zkoušek i méně příjemně a některé silnice uzavře.

Pořadatelský sbor děkuje občanům za toleranci významné sportovní akce a žádá je o dodržování bezpečnostních opatření během soutěže, se kterými je seznámí traťoví komisaři v daném úseku. Prosíme, poslouchejte pokyny pořadatelů a respektujte zakázané prostory a uzavírky, s jejichž časy se můžete seznámit v příloze této zprávy.

RB_2013_uzavirky_web

 
 
 
GENERÁLNÍ PARTNER
 
 
HLAVNÍ PARTNEŘI
 
 
PARTNEŘI
 
MEDIÁLNÍ PARTNEŘI