Rally Bohemia 2021 logo

9.-11. 7. 2021, Mladá Boleslav, CZE

Logo Mladá Boleslav Logo Autoklub České Repudbliky Logo Autoklub Bohemia Sport v AČR

BOHEMKA POHLEDEM ČESKÉ RALLYOVÉ ŠPIČKY

Ve středu 7. července si přihlášené posádky převzaly itineráře 48. ročníku Rally Bohemia a hodinu po poledni vyrazily na seznamovací jízdy. Před jejich zahájením nám přední jezdci domácího šampionátu prozradili, co od letošního ročníku populární Bohemky očekávají.

Jan Kopecký: „V rámci stodvacátého výročí továrního týmu Škoda motorsport pojedeme po delší době v zelených barvách. Čeká nás určitě náročný závod, moc se těšíme na nové tratě. Uvidíme, jak zamíchá průběhem soutěže počasí. To může být klíčový faktor, jak už nám Bohemka v minulosti mnohokrát ukázala.“

Filip Mareš: „Pro mě je Rally Bohemia jedním z vrcholů sezóny. Domácí soutěž, kde za námi přijde spousta kamarádů a fanoušků. A jsem moc rád, že tentokrát přijít mohou. My se budeme snažit v konkurenci tří továrních posádek prosadit a na domácím podniku obsadit bednu, což se nám ještě nikdy nepodařilo.”

Václav Pech: „Na Bohemku se moc těším. Za mě je to jedna z nejhezčích soutěží u nás a zdejší rychlostní zkoušky jsou úžasné. Jsem rád, že se vrátil Vinec, který k Bohemce podle mého prostě patří. A jet před zraky stovek diváků městskou erzetu v historické části Mladé Boleslavi je super zážitek. Chtěli bychom co nejvíce konkurovat továrním posádkám a zajet co nejlepší výsledek.“

Dominik Stříteský: „Oslovil mě pan Hrabánek s nabídkou startovat na Bohemce v továrním týmu Škoda Motorsport. Je to pro mě pochopitelně velká čest, obzvlášť v roce významného stodvacátého jubilea týmu. Jedná se zatím o jednorázovou akci, ale s velkým zájmem sleduji práci celého týmu. Je to prostě úroveň světového formátu.“

Jan Černý: „Rally Bohemia je krásná soutěž, přípravy jsme nepodcenili a budeme bojovat. Těším se na nové erzety. Tam se ukáže, kdo umí připravit rozpis. Bude to nová výzva a ty já mám rád.“

Miroslav Jakeš: „Letos jedeme v dealerském týmu Škoda a z tohoto pohledu se tedy jedná nejen o jeden z vrcholů letošní sezóny, ale také o domácí a velmi prestižní závod. Jinak jsme se ale připravovali obvyklým způsobem. Velkou otázkou bude pravděpodobně počasí, nicméně moc se do Mladé Boleslavi těšíme.”

Adam Březík: „Čeká nás velká premiéra. Na Bohemce jsem nikdy nestartoval, jen jednou jsem ji navštívil jako divák. Nemám vůbec představu, co nás čeká, ale i tak se těším. Bude to zajímavá challenge. Musíme se s tím poprat, a hlavně dojet do cíle. Konkurence bude opět veliká.”

48. ročník Rally Bohemia, jehož součástí je také mistrovství ČR historických automobilů, Group B Parade a ECO energy Rally Bohemia, odstartuje pátečním celodenním programem na Autodromu v Sosnové.

Sledujte nás na: @rallybohemia / @ecoEnergyRallyBohemia / #rallybohemia

• Kudyznudy