Rally Bohemia 2018 logo

29. 6. – 1. 7. 2018, Mladá Boleslav, CZE

Logo Škoda Logo Autoklub České Repudbliky Logo ELECTRIC AND NEW ENERGY CHAMPIONSHIP

Ohlasy jezdců z cíle RZ11 MOGUL Cetno I

Přinášíme Vám bezprostřední dojmy předních jezdců z Rádia Rally Bohemia z cíle RZ11 MOGUL Cetno I, nejdelší RZ nedělní dopolední sekce soutěže.

Jan Kopecký (průběžně 1. místo, v RZ 1. místo): „Naše tratě jsou rychlejší než ve světě, dalo by se s nimi srovnat možná jen Německo. Tohle byla záludná zkouška s klouzavými asfalty, museli jsme si dávat pozor. Ale vše jsme zvládli bez problémů.“

Václav Pech (průběžně 2. místo, v RZ 3. místo): „Podělal jsem to, chtěl jsem to ještě zkusit na Honzu až moc, ale přebrzdil jsem nějaké odbočky a přehrál jsem gumy, to se mi nepovedlo. Cíl je ještě daleko, ale teď jsme dostali fakt hodně.“

Jan Černý (průběžně 3. místo, v RZ 5. místo): „Vojta Štajf jede moc pěkně, my si ale jedeme „to svoje“. Nasadili jsme měkké gumy, což nebylo moc rozumné. Rally ale končí až na rampě.“

Vojtěch Štajf (průběžně 6. místo, v RZ 7. místo): „Udělal jsem chybu, chtěl jsem tady tlačit a v první zatáčce jsem podcenil jak byly na tom kluzkém asfaltu ještě nezahřáté gumy a dostali jsme smyk a spadli trochu do škarpy, museli jsme couvat, nechali jsme tam určitě přes 10 sekund. Pak jsme se snažili do cíle, ale jestli kluci neudělali chybu, tak se teď dostali před nás. (Poznámka: Vojtěch Štajf se v této RZ propadl ze 4. místa na 6. místo za Filipa Mareše a o 1 sekundu za Ole Christiana Veibyho.)

Filip Mareš (průběžně 4. místo, v RZ 4. místo): „Byl jsem trochu moc opatrný na brzdách, také jsme mohli pro tuhle erzetu mít tvrdší volbu pneumatik. V rámci možností to ale bylo dobré.“

Ole Christian Veiby (průběžně 5. místo, v RZ 2. místo): „Hezká rychlostní zkouška, užili jsme si to. Je obtížné pro tuto RZ zvolit optimální pneumatiky.“

Roman Odložilík (průběžně 7. místo, v RZ 10. místo): „Dělali jsme hodiny. Tahle RZ se mi nelíbí, je to nesmyslně rychlé. Je také náročná v tom, že to hodně klouže, měli jsme na to obuty dost tvrdé pneu.“

Štěpán Vojtěch (průběžně 8. místo, v RZ 8. místo): „Sice jsme neměli žádné velké problémy, ale už na první ranní zkoušce jsme měli „blbej rytmus“. Teď jsme jeli líp, ale ještě to má daleko k tomu, jak jsme jeli včera odpoledne. Takže teď návrat zpět na stromy a učit se, učit se, učit se.“

Juuso Nordgren (průběžně 9. místo, v RZ 6. místo): „Dnes ráno je to lepší než včera ráno. Velmi ošemetná a obtížná RZ. Ale zkusil jsem si to užít. Tahle RZ je těžká v tom, že v lese fakt hodně klouže, je těžké tam odhadnout, jak rychle se dá jet a kdy může člověk začít brzdit. Ještě se tu toho mám opravdu hodně co učit.“

Jaroslaw Szeja (průběžně 10. místo, v RZ 9. místo): „Je to lepší než včera. Měli jsme potíže se setupem, v servisu jsme ale udělali lepší nastavení podvozku.“

Raimund Baumschlager (průběžně 11. místo, v RZ 13. místo): „Nebylo to špatné. Po mé jarní havárii jsem si raději napsal rozpis trochu opatrněji, což je znát na rychlosti, ale jsem spokojený. A že soupeři dělali „hodiny“? My rozhodně ne, na to jsme jeli příliš pomalu… “

Miroslav Jakeš (průběžně 12. místo, v RZ 14. místo): „S2000 to zvládla, měli jsme střední směs pneu, ale už budeme muset dát na příští rundu tvrdou. S S2000 jsme tu jeli často v omezovači, tam ztrácíme, ale jinak je to pěkná RZta.“

Rádio Rally Bohemia, průběžné výsledky a veškeré informace naleznete na oficiálních webových stránkách soutěže www.rallybohemia.cz. Tradičním generálním partnerem soutěže je automobilka ŠKODA AUTO. Akce je realizována za finanční podpory Středočeského kraje.

Na sociálních sítích je Rally Bohemia k nalezení na těchto účtech:

Facebook: www.facebook.com/rallybohemia
Youtube: www.youtube.com/user/RallyBohemia
Instagram: instagram.com/rallybohemia

1.7.2018 [184]

• AVE CZ odpadové hospodářství s. r. o.

• Prázdninové domy v Evropě

• Jablotron