Rally Bohemia 2017 logo

1. – 2. 7. 2017, Mladá Boleslav, CZE

Logo Škoda Logo Autoklub České Republiky

Ohlasy jezdců po RZ6 MOGUL Radostín I.

Přinášíme Vám ohlasy předních jezdců z Rádia Rally Bohemia z cíle RZ6 MOGUL Radostín I.

Jan Kopecký: „Co se týče pneumatik, jedeme ´jedenáctky´, měkké. Vašek (Pech) má obutí měkčí, asi to pro něj výhoda, trať je mokrá. Tady před cílem je asfalt opravdu šílený.“

Václav Pech: „Netrefil jsme se do tempa, jel jsem jako připosranej, tam kde bylo bláto jsem to chtěl dávat, bylo mokro, ale netrefil jsme se do tempa.“

Roman Kresta: „Všechno bylo v pohodě, jsem spokojen. Vyšla nám i volba pneumatik.“

Jaroslaw Szeja (vyhráli tuto RZ o sekundu před Janem Kopeckým): „Poslední dva kilometry do cíle je to samý černý led, klouže to strašně, ale to je rally.“

Štěpán Vojtěch: „Závěr jsme prodali. Máme potíže s řazením, ale jedeme.“

Miroslav Jakeš: „Volba pneu dobrá, ale…“ (signál rádia přerušen)

Roman Odložilík: (Přijíždí s poškozenou pravou přední částí vozu od retardéru – kapota, blatník, nárazník). „Nejdříve dobrý, ale bohužel tady před cílem jsme trefili retardér. Snad to zvládneme v servisu spravit, musíme to zvládnout.“ (Po RZ bohužel musela posádka odstoupit z důvodu poškozeného chladiče a vyteklé chladící kapaliny.)

Jaromír Tarabus: „Retardér byl po Romanově průjezdu rozházený, ale nepřekáží. Hodně to klouzalo, i my jsme jednou nedobrzdili pravou zatáčku, ztratili jsme tam asi dvacet vteřin. Není to dobrý začátek etapy. Co se týče obutí, máme měkkou variantu sliku, hodně nám to klouzalo.“

Vojtěch Štajf: „Stále si na sebe s Markétou zvykáme, není to ještě ideální, ale s tím jsme do toho šli, že se spolu budeme učit. Vybrali jsme gumy na jistotu, nejdříve, mysleli jsme, že to bylo blbě, ale tady ten dojezd do cíle to bylo jedlý, tak jsme rád, že tam ty gumy máme. Já to tady znám, vím, že to tady takhle klouže, takže jsme si dali pozor, ale stejně to bylo jen tak tak, že jsme tam zastavili. Retardér už tam nebyl, ale snažili jsme ho projet jak se má, abysme nedostali penalizaci.“

Jan Sýkora: „Jeli jsme opatrně, klouzalo nám to, ale bylo to dobré. Auto je v pořádku.“

Karel Trněný: „Bylo to těžší, než jsme čekali. Navíc jsem se moc dobře nevyspal, padla na mně nějaká nemoc.“

Karel Trojan: „Nejsem moc spokojen s časem, ale na tomto povrchu se těžko odhaduje, jak jet. Ve zbytku etapy budeme trochu některé věci zkoušet, ale zejména potřebuji sbírat kilometry.“

Martin Vlček: (Jede v rámci super rally, včera odstoupil, kouří se jim od brzd) „Včera jsme odstoupili, takže už nemáme moc co získat, jenom nějaké etapové body, takže jedeme opatrně, hlavně do cíle a domů. Bylo to tu těžké a klouzavé s tím blátem.“

Václav Kopáček: „Těžké, uklouzané, teď tady nahoře byl rozražený retardér, takže bylo těžké ho projekt tak jak se má, tam jsem asi něco ztratil. Jelo to perfektně, auto funguje jak má, s tím jsme fakt spokojení.“

Martin Březík: „To brzdy jsou cítít. Už je tam ta ztráta (na Václava Kopáčka), takže už nebudeme moc riskovat.“ (pozn. Martin Šikl odstoupil pro překročení maximálního časového limitu zpoždění do časové kontroly).

Filip Mareš: „Máme na čele dvoukolek náskok, ale do cíle je ještě daleko, soupeři to nevzdají. Na této zkoušce to hodně klouzalo.“

Tisková informace č. 15

2.7.2017 [116]

Facebook icon Facebook icon Twitter icon Twitter icon Youtube icon Youtube icon Instagram iconInstagram icon

• KRS - výrobce obytných vozů