Rally Bohemia úspěšně v cíli, trio Škodovek vítězí | RALLY BOHEMIA 2014

Rally Bohemia úspěšně v cíli, trio Škodovek vítězí

Tři Škody Fabia Super 2000 obsadily stupně vítězů Rally Bohemia. Ta nejrychlejší patřila Janu Kopeckému a Pavlu Dreslerovi.

Domácí posádka továrního týmu ŠKODA Motorsport Jan Kopecký – Pavel Dresler se Škodou Fabia Super 2000 zvítězila v letošním ročníku Rally Bohemia. Vítězství to nebylo rozhodně jednoduché, když první etapa nejlépe vyšla posádce Pech – Uhel s vozem MINI. Ti ale v úvodu sobotní etapy chybovali, ze soutěže odstoupili a na Kopeckého s Dreslerem již nikdo ze soupeřů nedokázal najít recept. Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem a Škodou Fabia Super 2000 obhájili loňské vítězství v Rally Bohemia a zcela tak naplnili očekávání diváků, kterých se dle prvotních odhadů kolem tratí rychlostních zkoušek sešlo několik desítek tisíc. Všichni mohli sledovat organizačně velmi dobře zvládnutou a sportovně hodnotnou podívanou, kde nechybělo drama až do samotného závěru.

Druhé místo ve 41. ročníku Rally Bohemia obsadila italská posádka Umberto Scandola se spolujezdcem Guido D’Amore, která startovala také se Škodou Fabia Super 2000. I třetí místo patřilo posádce s mladoboleslavským vozem Škoda Fabia Super 2000, a to Sepp Wiegand – Frank Christian. Juniorská akvizice továrního týmu ŠKODA Motorsport se na Rally Bohemia rozhodně neztratila a předvedla se v tom nejlepším světle.

Vítězství mezi produkčními vozidly třídy 3 mohli v cíli Rally Bohemia slavit Jan Votava – František Synáč s Mitsubishi Lancer EVO IX, kteří skončili celkově šestí. Nejrychlejší dvoukolkou byli Adam Kobliha s Karlem Žáčkem a Renaultem Clio R3.

Závěrečnou rychlostní zkoušku v centru Mladé Boleslavi obklopily tisíce diváků, kteří mohli sledovat jízdu historických soutěžních a sportovních automobilů ze  ŠKODA Muzea, legendární rally vozy a jezdce včetně mistra světa v rally Sandra Munariho. Pořadatelé Rally Bohemia děkují všem posádkám, které se soutěže zúčastnily, za boj o vteřiny v duchu fair play a všem divákům za dodržování propracovaných bezpečnostních opatření, díky jimž mohla Rally Bohemia dospět do svého úspěšného závěru.

Language Selector
 
 
 
Sponzori 1 General
GENERÁLNÍ PARTNER
 
 
Sponzori 2 Hlavni partneri
HLAVNÍ PARTNEŘI
Sponzori 3 Partneri 1
PARTNEŘI
Sponzori 4 Partneri 2
Sponzori 5 Hlavni medialni partner
HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER
Sponzori 6 Medialni partneri
MEDIÁLNÍ PARTNEŘI