Mistři Evropy i mistr světa mezi přihlášenými | RALLY BOHEMIA 2014

Mistři Evropy i mistr světa mezi přihlášenými

V seznamu přihlášených Rally Bohemia 2014 najdeme kompletní domácí špičku rally, ale nechybí několik dalších velmi zajímavých jmen.

Už tento pátek, 11. července, startuje v Mladé Boleslavi automobilová Rally Bohemia, zařazená do Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, Mistrovství České republiky v rally historických automobilů a v neposlední řadě Rally Bohemia Legend. V seznamu přihlášených posádek je se startovním číslem 1 zapsána posádka továrního týmu ŠKODA Motorsport ve složení Jan Kopecký – Pavel Dresler s vozem ŠKODA Fabia Super 2000. Úřadující mistři Evropy v rally Kopecký s Dreslerem v letošním roce úspěšně závodí v Asijsko-pacifickém šampionátu rally rovněž se Škodou Fabia Super 2000. Na Rally Bohemia budou usilovat o obhajobu loňského vítězství. Pomoci by jim v tom měli jejich týmoví kolegové Sepp Wiegand a Frank Christian z Německa na stejném voze, kteří by posádce mistrů Evropy mohli krýt záda se startovním číslem 3. Se třetí a také velmi rychlou Škodou Fabia Super 2000 odstartuje italská mistrovská posádka Umberto Scandola – Guido D’Amore, kteří budou mít na dveřích svého vozu startovní číslo 5. Nikdo z výše jmenovaných si ale nemůže být jistý tím, že jej na jeho cestě za úspěchem na Rally Bohemia nebude ohrožovat posádka úřadujících mezinárodních mistrů ČR v rally Václav Pech jun. – Petr Uhel, startující s vozem Mini John Cooper Works S2000. Do bojů o umístění na stupních vítězů na Rally Bohemia by určitě mohla promluvit i posádka Miroslav Jakeš – Jaroslav Novák s vozem Citroën DS3 R5 a zapomenout nesmíme ani na velmi rychlého Romana Odložilíka s Martinem Turečkem nebo Jana Sýkoru s Martinou Škardovou s Fordy Fiesta R5. První desítku přihlášených doplňují Martin Vlček s Richardem Lasevičem se Škodou Fabia Super 2000, kteří se na předchozí soutěži MMČR dokázali premiérově probojovat na stupně vítězů a motivace jim nebude chybět ani na Rally Bohemia stejně jako Polákům Sebastienu Fryczovi a Tomaszi Spurkovi se Subaru Impreza třídy 3.

Rally Bohemia v tomto roce ale premiérově hostí i Mistrovství České republiky v rally historických automobilů, kde i letos zcela dominuje posádka Jiří Kalista – Michal Šofr s vozem Subaru Legacy RS. Ti dokáží na rychlostních zkouškách zajíždět časy, za něž by se nemuseli stydět ani jejich kolegové se soudobými vozy v TOP 10. Se startovním číslem2 mezi historiky vyrazí Jíří Jirovec navigovaný Jiřím Horákem v krásném BMW M3 a startovní číslo 3 patří posádce Petr Hustý – Václav Tesař s Alfou Romeo 1750 GTAm.

Pořadatelé letošní Rally Bohemia Legend si pro diváky připravili doslova bonbónek v podobě startu posádky Sandro Munari – Giuseppe Volta s vozem Lancia 037. Ital Sandro Munari v roce 1977 s vozem Lancia Stratos HF zvítězil ve světovém šampionátu v rally v hodnocení jezdců a Rally Bohemia má tu čest, že mezi přihlášenými může takovouto hvězdu přivítat. Munari pojede ve voze společně s dobře známým mecenášem historického závodění a majitelem velké sbírky historických soutěžních vozů Lancia a Fiat Giuseppe panem Voltou. Část vozů ze sbírky Volty včetně unikátního speciálu Lancia ECV skupiny S, nebo třeba Lancia Delta Integrale HF Turbo se objeví na statické výstavce v servisním zázemí Rally Bohemia. Další z jezdců, který se může pyšnit titulem mistra Evropy v rally a odstartuje na Rally Bohemia Legend je Miroslav Janota. Ten spolu s loňským účastníkem mistrovství světa WRC, Michalem Ernstem, usedne do historického Opelu Kadett C-GT/E 16V, s nímž v roce 2011 evropský titul získal. Jeho jediným cílem při letošní Rally Bohemia ale bude pobavit diváky kolem rychlostních zkoušek. S identickým vozem odstartuje další mistr Evropy, tentokrát ale ze závodů cestovních vozů na okruzích, kterým bude Petr Fulín navigovaný Tomášem Singerem. U výčtu evropských šampionů v závodech na okruzích ale můžeme ještě zůstat u přihlášené posádky Břetislav Enge – Lucie Engová se Škodou 130 LR, kdy slavný Břetislav Enge v roce 1981 tvořil tým, který v závodech na okruzích vybojoval mistrovský titul.

Toto byl jen velmi krátký výčet těch největších hvězd na letošní Rally Bohemia, která startuje už v pátek 11. července v Mladé Boleslavi. Startovní pole soudobých automobilů MMČR čítá celkem 60 posádek, MČR HA 32 posádek a v Rally Bohemia Legend se divákům ukáže celkem 36 automobilů. Celkem tedy při Rally Bohemia 2014 vyrazí na tratě rychlostních zkoušek 128 soutěžních automobilů.

Language Selector
 
 
 
Sponzori 1 General
GENERÁLNÍ PARTNER
 
 
Sponzori 2 Hlavni partneri
HLAVNÍ PARTNEŘI
Sponzori 3 Partneri 1
PARTNEŘI
Sponzori 4 Partneri 2
Sponzori 5 Hlavni medialni partner
HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER
Sponzori 6 Medialni partneri
MEDIÁLNÍ PARTNEŘI