Rally Bohemia, to jsou i legendy v pohybu | RALLY BOHEMIA 2014

Rally Bohemia, to jsou i legendy v pohybu

Rally Bohemia 11. a 12. července nabídne podívanou i na historické soutěžní a sportovní automobily a také na legendy.

Rally Bohemia, jedna z nejvýznamnějších Českých soutěží rally, odstartuje v pátek 11. července 2014 v Mladé Boleslavi, ve městě automobilů Škoda. Na tratích rychlostních zkoušek se představí česká špička rallysportu v Mediasport Mezinárodním mistrovství České republiky v rally, kde závodí špičkové soudobé soutěžní vozy reprezentující vyspělost současné automobilové techniky. Rally Bohemia je také mnoho let propagátorem historického motorsportu od doby, kdy se na jejich tratích poprvé objevily takzvané legendy. Rally Bohemia Legend, to je demonstrační jízda soutěžních automobilů historie, které jejich posádky předvádí na trati divákům ve svižném tempu s mnoha smyky, ale bez měření časů. Ve startovním poli Rally Bohemia Legend můžeme každoročně vidět téměř kompletní modelovou řadu automobilů Škoda, které kdy do soutěží rally ve dvacátém století vyjely. V letošním roce, v rámci oslav 40-ti let výročí od prvního startu legendární Škody 200 RS, která pak dala název RS několika slavným sportovním automobilům značky Škoda, vyrazí tento unikátní automobil na trať právě v poli Rally Bohemia Legend. Chybět by neměly ani další historické skvosty s emblémem okřídleného šípu na kapotě. Uvidíme ale i jiné soutěžní automobily počínaje značkami Audi, Lancia, Porsche, Lada, BMW až třeba po populární Trabant 601. Rally Bohemia zkrátka představuje divákům legendární soutěžní vozy v jejich přirozeném prostředí – na tratích rychlostních zkoušek.

Rally Bohemia, to je ale i skutečné a hodně ostré historické závodění podle přísných předpisů Mistrovství České republiky v rally historických automobilů. Zde proti sobě bojují posádky s vozy, jež sice mají ve svém technickém průkazu datum výroby před rokem 1991, ale nechybí jim nasazení a zápal pro boj o vteřiny, mnohdy na ostří nože. I zde závodí množství automobilů značky Škoda od modelu 110 L, přes populární 130 RS, 130 LR až po Favority, které sbíraly vavříny v evropských, ale i světových rally. Špička MČR v rally historických automobilů dokáže s rychlými „youngtimery“ mnohdy pořádně prohnat i kolegy se soudobými vozy a zaslouží si tak uznání. V poli MČR HA se kromě škodovek objevují například vozy značek Subaru, BMW, Alfa Romeo, Lancia či Lada.

Pokud tedy máte rádi vůni spáleného benzínu, který nejprve protekl karburátorem historického automobilu, nenechte si ujít legendy v pohybu při MČR rally historických automobilů a Rally Bohemia Legend v Mladé Boleslavi, které startují 11. července 2014.  Bohatý program, zahrnující přehlídkou historických sportovních a závodních automobilů ze ŠKODA Muzea můžete sledovat na závěrečné, okruhové RZ Bondy v Mladé Boleslavi v sobotu 12. července již od 15:00. Na trati této divácké RZ se poté objeví automobily Rally Bohemia Legend, následovat bude MMČR v rally soudobých automobilů a na závěr projede pole MČR rally historických automobilů.

Language Selector
 
 
 
Sponzori 1 General
GENERÁLNÍ PARTNER
 
 
Sponzori 2 Hlavni partneri
HLAVNÍ PARTNEŘI
Sponzori 3 Partneri 1
PARTNEŘI
Sponzori 4 Partneri 2
Sponzori 5 Hlavni medialni partner
HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER
Sponzori 6 Medialni partneri
MEDIÁLNÍ PARTNEŘI