Rally Bohemia 2019 logo

12.–14. 7. 2019, Mladá Boleslav, CZE

Logo Škoda Logo Autoklub České Repudbliky Logo ELECTRIC AND NEW ENERGY CHAMPIONSHIP

ECO energy Rally Bohemia zve k účasti nejširší veřejnost

V rámci 46. Rally Bohemia 2019 se bude po úspěšné loňské premiéře podruhé konat také ECO energy Rally Bohemia pro vozy s alternativními typy pohonu. Společně s podnikem světového poháru FIA Electric and New Energy Championship bude opět pořádána také Česká Trofej v ECO Rally. Pořadatel zve k účasti v ECO energy Rally Bohemia nejširší motoristickou veřejnost.

Pokud chcete poznat pocity závodníků věhlasné Rally Bohemia, krásy Libereckého a Středočeského kraje a zároveň si užít aktivní prodloužený víkend, je ECO energy Rally Bohemia optimální volbou. K účasti stačí jediné – mít k dispozici jakýkoliv běžný sériový elektromobil nebo automobil s alternativním typem paliva. Pokud máte elektromobil, můžete se účastnit jak světového poháru FIA Electric and New Energy Championship, tak České Trofeje v ECO Rally. Pokud máte hybrid, plug‐in hybrid nebo vůz na CNG, LPG či ethanol (E85), pak se můžete přihlásit do České Trofeje v ECO Rally. Není třeba mít žádnou licenci ani předchozí zkušenosti se soutěžemi tohoto typu.

ECO energy Rally Bohemia je soutěží v pravidelnosti jízdy, při které mají posádky za úkol co nejpřesněji dodržet stanovený jízdní průměr na jednotlivých měřených úsecích – zkouškách pravidelnosti (RS). Soutěží se ve třech etapách, které se konají od pátku do neděle v termínu 12. – 14.7. Samotná soutěž začíná už ve čtvrtek 11. 7. odpoledne technickými přejímkami, na které naváže úvodní podvečerní briefing pro posádky spojený s uvítacím rautem. Posádky při soutěži absolvují více než 600 km tratě podle klasického šipkového itineráře, ze kterých úctyhodných 300 km budou zkoušky pravidelnosti rozdělené do 23 různých úseků. Z toho 9 zkoušek pravidelnosti nabídne účastníkům zážitek v podobě svezení po uzavřených rychlostních zkouškách Rally Bohemia před početnou diváckou kulisou. Nebude chybět ani svezení před zaplněnými diváckými tribunami na Autodromu Sosnová. Zbytek rychlostních zkoušek povede po zajímavých malebných zákoutích a členitých silničkách Liberecka, podhůří Jizerských hor a Mladoboleslavska. Kromě vlastního závodění posádky také zavítají do Muzea skla v Novém Boru a do rodného domu Ferdinanda Porscheho ve Vratislavicích nad Nisou. Tato návštěva bude velmi tematická, protože je zde mimo jiné vystaven i hybridní benzino-elektrický automobil, který zakladatel automobilové dynastie rodiny Porsche sám zkonstruoval již v roce 1903. Slavnostní cíl ECO energy Rally Bohemia bude na cílové rampě 46. Rally Bohemia na mladoboleslavském Staroměstském náměstí v neděli po 14. hodině.

Vklad do soutěže je při včasném přihlášení 5.900 Kč za celou posádku. Je třeba zdůraznit, že v tomto vkladu je již zahrnuto jak ubytování v libereckém hotelu Zlatý lev (****) po celý průběh soutěže od čtvrtka až do neděle, tak veškeré stravování od čtvrtečního večerního rautu až do nedělního oběda. A to není všechno – za přivedení každé nové posádky, která loni nestartovala, bude udělena sleva ze startovného 1.000 Kč. To znamená, že pokud by nějaká posádka přivedla na start šest nových účastníků, sveze se na třídenní soutěži zcela zdarma, včetně zajištěného ubytování i jídla.

„Domníváme se, že nastavené podmínky jsou velmi příznivé a dá se říci, že účast na ECO energy Rally Bohemia nevyjde posádky nijak nákladněji, než by je vyšel pobytový prodloužený víkend kdekoliv jinde po republice, i bez závodů. Navíc účastníci budou součástí jedné z nejstarších a nejslavnějších rally v České republice a svezou se i na uzavřených tratích, včetně Autodromu Sosnová,“ zmiňuje člen organizačního výboru ECO energy Rally Bohemia Ing. Jan Šrámek, a pokračuje: „Nemusíte se v žádném případě obávat přihlásit do soutěže ani v případě, že s tímto typem soutěže nemáte zatím žádné zkušenosti. Pokud zrovna nepotřebujete hned napoprvé nutně vyhrát , tak nejde o nic složitého. Jízdní průměry na testech pravidelnosti jsou voleny tak, aby odpovídaly bezpečnému tempu běžného silničního provozu. Jízdu podle itineráře všem posádkám vysvětlíme na briefingu v rámci úvodního rautu, kde proběhne instruktáž soutěžících. Zároveň si pak budete moci, díky zařazení soutěže do FIA Electric and New Energy Championship, porovnat své výsledky s těmi nejlepšími posádkami této disciplíny na světě. Naším cílem je, aby si soutěžní posádky odvezly hezký motoristický sportovní zážitek obohacený i o trochu kultury.”

Pořadatelé ECO energy Rally Bohemia zvou k účasti všechny zájemce o tuto disciplínu, ať už jim jde spíše o sportovní ambice, nebo o zajímavě strávený aktivní prodloužený víkend. Další informace k soutěži pořadatelé zájemcům rádi zodpoví na emailu eco@rallybohemia.cz nebo na telefonu (+420)739960971. Informace k soutěži budou postupně přibývat také na www.rallybohemia.cz

Tradičním generálním partnerem 46. Rally Bohemia 2019 je automobilka ŠKODA AUTO.

Na sociálních sítích je Rally Bohemia k nalezení na těchto účtech:
Facebook: www.facebook.com/rallybohemia
Youtube: www.youtube.com/user/RallyBohemia