Rally Bohemia 2017 logo

1. – 2. 7. 2017, Mladá Boleslav, CZE

Logo Škoda Logo Autoklub České Republiky

Rychlostní zkouška v historickém centru novinkou letošní Rally Bohemia

Největší novinkou časového harmonogramu letošní Rally Bohemia je zcela nová rychlostní zkouška s názvem Městská, která se bude celá odehrávat přímo v historickém centru Mladé Boleslavi.

Nová rychlostní zkouška v samotném centru města čeká posádky krátce po slavnostním startu 44. Rally Bohemia na mladoboleslavském Staroměstském náměstí. Zde je také umístěn start i cíl této okruhové rychlostní zkoušky, která se pojede na dvě kola.

Hned po startu rychlostní zkoušky posádky objedou přilehlý park, kde je také umístěno první divácké místo. Po jeho objetí se dostanou závodní speciály do prostoru Parkoviště Pivovarská, kde bude uměle vytvořen atraktivní technický průjezd s „vracákem“. Po průjezdu ulice Železná se trať vrací zpět k Parkovišti Pivovarská na hlavní ulici 9. Května. Zde také vznikne na protějším parkovišti druhé divácké místo, ze kterého bude možné vidět závodní automobily při každém průjezdu dvakrát. Dále se posádky sérií několika přehledných odbočení dostanou na Komenského náměstí, kde se nachází další prostorné divácké místo. Za ním následuje rychlejší pasáž v ulici Vodkova. U Staré vodárenské věže rychlostní zkouška odbočí zpět směrem k prostoru startu a cíle na Staroměstském námětí, kam se dostane průjezdem kolem budovy magistrátu Mladé Boleslavi. Předtím ale ještě soutěžní automobily projedou kolem posledního diváckého místa, které bude umístěno v prostranství mezi magistrátem a kostelem Nanebevzetí Panny Marie.

K diváckým místům bude přístup od Staroměstského náměstí, z ulice 9. Května a z ulice Na Karmeli kolem vzdělávacího centra. Budou organizovány vyznačené přechody pro diváky řízené pořadateli, kterými budou divácká místa propojena. Pro diváky tak vznikne možnost výběru libovolného z diváckých míst, ať přijdou na rychlostní zkoušku z jakékoliv strany. Samozřejmě jenom za předpokladu včasného příchodu před začátkem rychlostní zkoušky.

Rychlostní zkouška Městská startuje v sobotu 1. července v 14:23 hod. Předcházet jí bude slavnostní start 44. Rally Bohemia na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi, který se odehraje ve 14 hodin. Věříme, že tato nová rychlostní zkouška nabídne divákům a motoristickým fanouškům nezvyklé nové zážitky špičkového rallysportu v unikátní kulise historického centra města. Přímo do ulic Mladé Boleslavi se soutěžní posádky vrátí i v nedělní etapě, kdy se pojedou dva průjezdy tradiční RZ Staroměstská se startem u letiště ve čtvrti Belvedér a cílem rovněž na Staroměstském náměstí.

Tradičním generálním partnerem Rally Bohemia je automobilka ŠKODA AUTO.

Rally Bohemia je na sociálních sítích k nalezení na těchto účtech:

Facebook: www.facebook.com/rallybohemia

Twitter: twitter.com/RallyBohemia

Youtube: www.youtube.com/user/RallyBohemia

Instagram: instagram.com/rallybohemia

Tisková informace č. 4 (PDF, 290 kB)

10.6.2017 [26]

Facebook icon Facebook icon Twitter icon Twitter icon Youtube icon Youtube icon Instagram iconInstagram icon

• KRS - výrobce obytných vozů

• Nakládání s odpady - LADEO