Kdy a kam za historiky na Rally Bohemia | RALLY BOHEMIA 2014

Kdy a kam za historiky na Rally Bohemia

Rally Bohemia, to je také historické závodění v MČR historických automobilů v rally a Rally Bohemia Legend.

Rally Bohemia Legend je demonstrační jízdou slavných historických automobilů, za jejichž volanty usednou neméně slavní soutěžní jezdci. Za všechny jmenujme mistra světa v rally z roku 1977, Sandra Munariho, který odstartuje s Giuseppe Voltou ve voze skupiny B, Lancia 037, dále mistra Evropy v rally Miroslava Janotu navigovaného Michalem Ernstem – účastníkem mistrovství světa WRC, pak také mistra Evropy v závodech na okruzích Petra Fulína s Tomášem Singerem ve žlutých Opelech Kadett či Břetislava Engeho s Lucií Engovou s vozem ŠKODA 130 LR. Od našich německých sousedů dorazí část slavného klubu „Slowly Sideways“ s automobily jako jsou například Peugeot 306 S16 Maxi, Mitsubishi Starion 200 Turbo, Alfa Romeo GTV 2000, Trabant RS 800 nebo Wartburg 311 Coupe. Mezi legendami nechybí množství škodovek, vozů Lada, Opel a dalších.

Mistrovství České republiky v rally historických automobilů (MČR HA) přináší skvělou podívanou na silné „youngtimery“ jako je například Subaru Legacy Jiřího Kalisty a Michala Šofra, BMW M3 Jiřího Jirovce a Jiřího Horáka nebo Opela Ascona B Jirky Petráška a Jakuba Kotála. Velké boje ale svádějí i slabší automobily ŠKODA všech kategorií.

KDE      MČR HA a RB Legend uvidíte na všech rychlostních zkouškách Rally Bohemia.

KDY      MČR HA startuje na všech RZ hned po odjetí pole soudobých vozů MMČR.

              RB Legend v 1. etapě pojedou všechny RZ jen po prvním průjezdu MMČR a MČR HA. Ve 2. etapě pojedou RZ Chloudov, potom dva na sebe navazující průjezdy RZ Šumburk a dva na sebe navazující průjezdy RZ Sychrov. Do RZ Bondy potom RB Legend startují před všemi ostatními účastníky Rally Bohemia.

Super RZ Bondy v Mladé Boleslavi a cílový ceremoniál

V sobotu 12. 7. 2014 od 15:00 hodin bude program na RZ Bondy zahájen přehlídkou historických sportovních a závodních automobilů ze ŠKODA Muzea. Poté se na trati rychlostní zkoušky objeví automobily Rally Bohemia Legend, následovat bude MMČR v rally soudobých automobilů a následně projede pole MČR v rally historických automobilů.

Language Selector
 
 
 
Sponzori 1 General
GENERÁLNÍ PARTNER
 
 
Sponzori 2 Hlavni partneri
HLAVNÍ PARTNEŘI
Sponzori 3 Partneri 1
PARTNEŘI
Sponzori 4 Partneri 2
Sponzori 5 Hlavni medialni partner
HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER
Sponzori 6 Medialni partneri
MEDIÁLNÍ PARTNEŘI