OC Bondy nabídne soutěžní Legendy | RALLY BOHEMIA 2014

OC Bondy nabídne soutěžní Legendy

V mladoboleslavském nákupním Bondy centru můžete navštívit již probíhající výstavu se Škodou 200 RS a Renaultem Alpine A110.

Setkání legend roku 1974 – tak by se dala nazvat výstava s rally tématikou, která v těchto dnech probíhá v Mladé Boleslavi v nákupním Bondy centru. Na ploše vestibulu nákupního centra vedle sebe stojí originální vůz Škoda 200 RS, který v roce 1974 vznikl v Mladé Boleslavi jako tuzemská odpověď na úspěšný francouzský soutěžní automobil Renault Alpine A110. Škoda 200 RS, která byla vyrobena pouze ve třech exemplářích, je na výstavu zapůjčena ze ŠKODA Muzea a Renault Alpine A110 je zapůjčen ze soukromé sbírky. Návštěvníci OC Bondy mohou porovnat tyto dva legendární soutěžní vozy vedle sebe a zamyslet se při té příležitosti nad tím, jak se před čtyřiceti lety soutěžní technika navrhovala a stavěla, a kam se vývoj v automobilové technice dostal dnes. Výstava soutěžních vozů je jedním z připomenutí čtyřiceti let od doby, kdy ze startovní rampy tehdejší Rallye Škoda sjel první automobil Škoda s označením RS, který pak dal jméno RS všem sportovním modelům této značky. Škoda 200 RS bude v OC Bondy vystavena do pátku 11. července, kdy v Mladé Boleslavi startuje Rally Bohemia. Technici ŠKODA Muzea ji pak musí připravit k ostré jízdě, kterou absolvuje v exhibičním programu v sobotu 12. července od 15:00 na RZ Bondy.

Za volantem originální Škody 200 RS se představí ing. Jiří Šedivý, který ve své době s tímto vozem v rally závodil. Do soutěžní Škody 130 RS se posadí další slavný soutěžák, Svatopluk Kvaizar, Škodu 1000 MB ze soutěže Londýn – Sydney povede Ota Landecký a ve Škodě 120 S Rallye se objeví Nor John Haugland. Dále na RZ Bondy uvidíte vozy Škoda 130 RS okruhová, Škoda Spartak soutěžní, Škoda Octavia soutěžní, Škoda 1000 MB soutěžní, Škoda 1000 MB B5 1800, Škoda Sport, Škoda 728 Spider, Škoda F3, Škoda 1100 OHC a Škoda Supersport. Soutěžní a sportovní vozy budou rozděleny do několika kategorií, kdy každá pojede dvakrát několik koleček kolem budovy OC Bondy. Mezi jízdami bude krátká mezera umožňující divákům použít organizovaný přechod přes trasu RZ. Tento exhibiční program bude trvat 45 min. a po krátké pauze na trať vyrazí vozy Rally Bohemia Legend následované vozy MMČR a MČR HA.

Součástí rally výstavy v OC Bondy je také výstava fotografií Václava Fialy, mladoboleslavského fotografa, který automobilové soutěže, včetně Rally Bohemia, fotografoval po mnoho let. Jeho fotografie plnily různé webové portály až do loňského roku, kdy na mistrovství světa v rally v Německu utrpěl vážný úraz. Jeho záliba ve focení automobilových soutěží musela bohužel ustoupit díky trvalým následkům, jež Václava připoutaly na invalidní vozík. Avšak díky myšlence doslova a do písmene vzkřísit duši fotografa, v souvislosti s nadcházejícím motoristickým svátkem, a spojením sil jeho kamarádů spolu s týmem Rally Bohemia se podařilo výstavu fotografií Václava Fialy realizovat. Tento čin je zároveň velkým díkem za jeho práci v oblasti propagace této soutěže.

Language Selector
 
 
 
Sponzori 1 General
GENERÁLNÍ PARTNER
 
 
Sponzori 2 Hlavni partneri
HLAVNÍ PARTNEŘI
Sponzori 3 Partneri 1
PARTNEŘI
Sponzori 4 Partneri 2
Sponzori 5 Hlavni medialni partner
HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER
Sponzori 6 Medialni partneri
MEDIÁLNÍ PARTNEŘI