Na řadě je Rally Bohemia | RALLY BOHEMIA 2014

Na řadě je Rally Bohemia

V Mladé Boleslavi je již vše připraveno ke startu Rally Bohemia. Posádky mají poslední hodiny na přihlášení.

Seriál Mediasport Mezinárodní mistrovství České republiky v rally (MMČR) se přehoupl do své druhé poloviny a na motoristické nadšence a soutěžní posádky teď čeká tradiční Rally Bohemia s centrem v Mladé Boleslavi. Automobilová soutěž s více než čtyřicetiletou historií letos kromě MMČR hostí také účastníky Mistrovství České republiky v rally historických automobilů (MČR HA) a Rally Bohemia Legend. Divákům se tak nabízí jedinečná možnost vidět na tratích legendárních rychlostních zkoušek nejmodernější soutěžní automobily, ale také historické skvosty, včetně unikátní Škody 200 RS. Ta, v rámci oslav 40 let od startu prvního vozu ŠKODA s označením RS, opustí prostory nově zrekonstruovaného ŠKODA Muzea a předvede svou jízdu divákům společně s dalšími historickými unikáty na trati divácké rychlostní zkoušky Bondy v Mladé Boleslavi.

Jen pár hodin před uzávěrkou přihlášek je zřejmé, že na rychlostních zkouškách bude kromě očekávané špičky MMČR bojovat i silná skupina soutěžních vozů s okřídleným šípem ve znaku. Tovární tým ŠKODA Motorsport nasazuje hned dva soutěžní vozy. První posádku budou tvořit velmi zkušení a titulem mistra Evropy v rally ověnčení momentální lídři asijsko-pacifického šampionátu APRC Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem s vozem ŠKODA Fabia Super 2000. Druhou posádkou bude německá dvojice ve složení Sepp Wiegand – Frank Christian z týmu ŠKODA AUTO Deutschland. Silné duo továrních vozů doplní úřadující mistři Itálie Umberto Scandola a Guido D’Amore s dalším vozem ŠKODA Fabia Super 2000 startující s podporou ŠKODA Italia.

První etapa Rally Bohemia se svými rychlostními zkouškami v okolí Mladé Boleslavi startuje v pátek 11. července 2014. Zahájena bude polookruhovou městskou rychlostní zkouškou Staroměstská. Ve druhé etapě zavítají soutěžní posádky na Železnobrodsko a do podhůří Jizerských hor, aby se na závěr rally v sobotu odpoledne opět vrátily do Mladé Boleslavi na RZ Bondy. Touto diváckou erzetou bude Rally Bohemia uzavřena. Vstup na všechny rychlostní zkoušky Rally Bohemia i do servisní zóny u 11. brány ŠKODA AUTO je pro diváky zdarma!

Language Selector
 
 
 
Sponzori 1 General
GENERÁLNÍ PARTNER
 
 
Sponzori 2 Hlavni partneri
HLAVNÍ PARTNEŘI
Sponzori 3 Partneri 1
PARTNEŘI
Sponzori 4 Partneri 2
Sponzori 5 Hlavni medialni partner
HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER
Sponzori 6 Medialni partneri
MEDIÁLNÍ PARTNEŘI