Základní informace Rally Bohemia 2013

FIA Evropský pohár v rally (koeficient 10)

Mediasport mezinárodní mistrovství České republiky v rally

Rally Bohemia je automobilová soutěž pověstná svými náročnými rychlostními zkouškami nejen v České republice, ale i v zahraničí. Rally s dlouholetou tradicí bude v červenci pokračovat již 40. ročníkem. Soutěž je v letošním roce součástí FIA Evropského poháru v rally s koeficientem 10. Pořadatelem je Autoklub Bohemia Sport v AČR, hlavním partnerem Škoda Auto a.s. Mezi významné partnery patří statutární město Mladá Boleslav a Liberecký kraj. Ředitelství rally, servisní zóna, start a cíl jsou soustředěny do města automobilů, Mladé Boleslavi.

Vlastní soutěž se odehraje ve dvou, přibližně stejně dlouhých a náročných etapách, na asfaltových, velmi technických rychlostních zkouškách. V pátek 12. července proběhne slavnostní start v Mladé Boleslavi a velice zajímavá RZ Staroměstská. První etapa bude pokračovat v sobotu ráno a bude zakončena „Parallel Autodrom Show“ v Sosnové, kde se fanoušci mohou těšit i na několik přírodních a umělých skoků. Nedělní etapu ozdobí nová náročná rychlostní zkouška Pohoř.

Centrální servisní areál je situován do prostoru 11 brány Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Celková délka soutěže je 684 km, z čehož 18 rychlostních zkoušek představuje 190 ostrých kilometrů.

Program rally:

Pátek 12. července
Administrativní a technická přejímka – servisní areál 11 brána Škoda Auto Mladá Boleslav
Shakedown
Slavnostní start a RZ Staroměstská – Mladá Boleslav

Sobota 13. července
1. etapa rally
„Parallel Autodrom Show“ v Sosnové

Neděle 14. července
2. etapa rally
RZ Staroměstská a cíl Rally Bohemia – Mladá Boleslav

 
 
 
GENERÁLNÍ PARTNER
 
 
HLAVNÍ PARTNEŘI
 
 
PARTNEŘI
 
MEDIÁLNÍ PARTNEŘI