Home
Forum Rally Bohemia 2008
Divácký průvodce RB 2008
Vysledky on-line
Racing Arena
Aktuality > Posádky > Základní informace
Základní informace
 
FIA Evropský pohár - Central (koeficient 10)
Mezinárodní mistrovství České republiky


Rally Bohemia má dlouholetou tradici, která bude v červenci roku 2008 pokračovat již pětatřicátým ročníkem. Soutěž se znovu započítává do FIA Evropského poháru Central s koeficientem 10 a také do Mezinárodního mistrovství České republiky. Pořadatelem je Autoklub Bohemia Sport v AČR, hlavním partnerem pak Škoda Auto a.s., jedna ze čtyř nejstarších automobilek na světě, mezi významné partnery patří statutární město Mladá Boleslav, Středočeský a Liberecký kraj.

Ředitelství rally, stejně tak start a cíl je soustředěn do města automobilů, Mladé Boleslavi. Zásadní změnou oproti minulým ročníkům je koncept soutěže pátek / sobota. V pátek 4. července na posádky čeká tzv. Boleslavská etapa, včetně městské rychlostní zkoušky. Další změnou je zařazení paralelní rychlostní zkoušky v Sosnové, která se ovšem neuskuteční jako prolog, jak tomu bylo v minulých letech, ale jako rychlostní zkouška číslo tři. Sobota 5. července se odehraje na nejnáročnějších asfaltových rychlostních zkouškách v zemi v rámci tzv. Liberecké etapy. Centrální servisní areál je situován do prostor letiště v Hoškovicích. Celková délka soutěže je 622 km, z čehož 14 rychlostních zkoušek představuje 226 ostrých kilometrů.

Do soutěže budou přijata pouze vozidla odpovídající příloze „J“ předpisů FIA a s platnou homologací pro skupinu A nebo N. Na startu se předpokládá až sto posádek, především z České republiky, Norska a Švédska.
 
 
 
 
ONI system
© 2008 RALLY BOHEMIA | Created by People For Rally | webmaster@rallybohemia.cz
FIAAutoklub CR
ČeštinaEnglish
GENERÁLNÍ PARTNER